söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Derome startar fabrik för modulbyggande

Publicerad: 21 december 2015, 13:43

Den nya fabriken ska ligga i Halland. Foto: Derome

200 miljoner kronor satsas på den nya verksamheten som ska ligga i Halland.

Ämnen i artikeln:

Deromebyggkontrakt


Deromes förvaltningsbolag har beslutat att bygga 200 nya hyreslägenheter per år vilket kräver en ny produktionsenhet. Den nya volymfabriken är ett av Deromes största investeringsbeslut hittills, skriver företaget i ett pressmeddelande. Fabriken beräknas ha en kapacitet på 600 enheter per år och skapa etthundra nya jobb.

– Vi utgår från att vi placerar den nya anläggningen i närheten av där vi idag redan är etablerade. Om det blir Varberg eller Kungsbacka beror på kommunernas möjligheter att erbjuda lämplig mark, säger Karl-Erik Andersson, koncernchef för Derome.

Derome bygger flervåningshus i trä och tanken med den nya fabriken är att satsa på färdiga husmoduler som ska levereras färdiginredda för montering på plats.

– Det byggs mer i landet idag, men utmaningen är att nybyggda hyreslägenheter blir för dyra för de som inte är kapitalstarka. Genom att arbeta mer med industriellt byggande kan vi dra ned byggherrens kostnader och det gynnar i slutändan hyresgästen, säger Karl-Erik Andersson.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev