Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Diligentia förgyller Linköping

Publicerad: 25 september 2008, 08:25

Ombyggnaden innebär att den gamla gallerian blir en butiksfastighet där varje butik får egen entré från Linköpings bästa gågator. Det Nya Gyllen kommer att ha elva butiker från 200 – 1 500 kvm.


Nya hyresgäster i Gyllen blir bland annat Axelssons och Team Sportia som ser fram emot att flytta till nya och större lokaler. För Axelssons innebär det också att de äntligen, som de säger, har hittat en lokal med utsökt läge i centrala Linköping.

- Vi är väldigt nöjda och det har till och med blivit bättre än vad vi hade kunnat hoppas på, kommenterar Jens Andersson, vd på Axelssons.

Fredrik Älenmark, butiksägare på Team Sportia säger:
Flytten till Gyllen blir ett jättelyft och passar in i vår profilering och satsning i city.

Upprustningen av Gyllen ligger i linje med en allmän förnyelse av hela Linköpings centrum med målet att bli ”Sveriges bästa stadskärna”. Den fysiska ombyggnaden börjar vid årsskiftet och ska vara klar till julhandeln 2009. Detaljplan och bygglov är redan klart liksom 70 procent av alla detaljhandelsytor.

marianne silén - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.