torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Dubbel utdelning av Olle Engkvists Medajl

Publicerad: 5 december 2014, 14:50

Bild 1/2  Emma Jonsteg är vd för Utopia Arkitekter och programledare för podden Snåret. Foto: Cina Stenson

Olle Engkvists Medalj belönar journalistik som främjar förståelsen av den samtida byggnadskonsten. I år får Emma Jonsteg, programledare för podden Snåret, och Roger Andersson, chefredaktör för tidskriften Betong, ta emot var sin medalj.

Ämnen i artikeln:

Olle Engkvists medaljOlle EngkvistRoger Anderssonbyggkontrakt

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Medaljen har delats ut sedan 1967 till en rad mottagare – journalister, skribenter, fotografer och arkitekter.

Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter, får medaljen bland annat för sitt arbete med podden Snåret som belyser byggprocessen ur olika perspektiv. Sedan ett par veckor tillbaka är hon även krönikör i tidningen Byggindustrin.

– Motiveringen är jättefin och jag är väldigt glad för att mitt arbete med att driva debatt och att skapa konstruktiva samtal i branschen uppmärksammas på det här sättet. Det kanske borde delas ut fler medaljer i vår bransch för att få lite bättre fart på debatten, säger Emma Jonsteg i en kommentar till utmärkelsen.

Roger Andersson belönas för ”långsiktigt och ambitiöst” arbete med tidskriften Betong. Tidskriften Betong har tidigare blivit utsedd till Årets Tidskrift Fackpress samt vunnit Publishingpriset och Svenska Designpriset.

– Vi har fått rätt mycket uppmärksamhet av tidskriftsbranschen, så det är roligt att även samhällsbyggnadsbranschen uppmärksammar oss, säger Roger Andersson.

Juryns motivering

”Medalj ska tilldelas Roger Andersson, för att genom långsiktigt och ambitiöst publisherarbete gjort Tidskriften Betong till en läsvärd branschtidning med nytänkande design och som kvalitetsbevis, av Sveriges Tidskrifter, tilldelades 2013 års pris som Årets Tidskrift Fackpress."

”Medalj ska tilldelas Emma Jonsteg, för att som engagerad och stilistiskt driven debattör i samhällsbyggandet, skapa meningsfull dialog. Hennes senaste publicistiska projekt, podden Snåret, som belyser byggprocessen ur olika perspektiv, har snabbt nått en allt mer växande publik och fått stort genomslag i sociala medier.”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev