Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Dubbelspåret Mjölby-Norrsten byggklart

Publicerad: 8 April 2008, 15:03

Banverket har fått klartecken för dubbelspåret mellan Mjölby-Norrsten.-Planeringen har pågått länge och vi är glada över att produktionen nu kan komma igång, säger projektledare Rolf Fredriksson på Banverkets Investeringsdivision.


Banverket bygga dubbelspår på sträckan Mjölby-Hallsberg som ett led i satsningen på godsstråket genom Bergslagen. Först ut är den 21 km långa etappen Mjölby-Norrsten,där de stora markarbetena startar i maj.

Satsningen ska ge ökad kapacitet för godstrafik, bättre punktlighet, kortare restider och möjligheter till utökad regional-tågstrafik på sikt.

Regeringen har godkänt järnvägsplanen för sträckningen Mjölby-Norrsten. Arbetena på sträckan beräknas pågå under tre års tid och innefattar bland annat förstärkning av befintlig bana, nybyggnad av dubbelspår och byggande av ett femtontal planskilda korsningar.

Redan i april börjar förberedelserna. Då skapas tillfartsvägar till byggplatserna och entreprenörerna etablerar markområden för materialupplag och uppställning av bodar.
I sommar kulminerar de större markarbetena med att Banverket bland annat lägger skyddsdukar i banvallen vid vattentäkten för Mjölby kommun.

I höst fortsätter arbetena norrut mot Skänninge och Fågelsta.

Den andra etappen Norrsten-Motala ännu på planeringsstadiet

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.