Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Efter konkursen: Nu säljs Byggtemas tillgångar på auktion – Verktyg, bilar och containrar för miljoner

Publicerad: 9 maj 2022, 11:31

Verktyg, containrar och fordon för flera miljoner auktioneras ut från Byggtemas konkursbo. ”Det är stora värden att ta hand om”, säger Wictor Bernersjö, teamleader på Klaravik som ansvarar för auktionerna.

Foto: Klaravik

Efter Byggtemas konkurs går nu byggbolagets inventarier under klubban. Klaravik arbetar just nu för fullt med att förbereda verktyg, fordon och containrar för miljonbelopp för auktion.


Ämnen i artikeln:

konkurser

I april stod det klart att det inte skulle bli någon överlåtelse av verksamheten i konkursdrabbade Byggtema i Örebro och att inventarierna i stället skulle säljas. De som har fått uppdraget att auktionera ut den stora mängden verktyg, fordon, kontorsmaterial och andra inventarier är Klaravik.

Läs även: Drabbas av storkonkursen: Här är företagen som har fordringar på Byggtema i Örebro

Karlstadsföretaget, som framför allt hjälper friska företag att avyttra fordon och maskiner men som också har konkursauktioner, arbetar just nu med att samla in, värdera och auktionera ut inventarierna i Byggtema.

– Den här konkursen är betydligt större än andra i byggbranschen den senaste tiden och det är stora värden att ta hand om, säger Wictor Bernersjö, teamleader på Klaraviks avdelning för Konkurs och återtag, som i skrivande stund dokumenterar inventarierna inför försäljning, till Byggindustrin.

Läs även: De 30 största byggkonkurserna i april: 6 bolag över 10 miljoner i omsättning

Flera transportbilar säljs på auktion.

Foto: Klaravik

Klaravik har samlat ihop Byggtemas tillgångar ute på byggarbetsplatserna, sorterat och packat ihop kompletta verktygspaket för att maximera förtjänsten för säljaren. 

– Mycket av utrustningen har varit hyrd och den har vi lämnat tillbaka, men det finns stora mängder batteridrivna verktyg, fordon och containrar som ska auktioneras ut, säger Wictor Bernersjö.

Läs även: Byggindustrin testar: Verktyg för den moderna hantverkaren – skruvdragare, sticksågar och vinkelslipar

När allt är klart kommer Klaravik ha hanterat och förmedlat försäljningar för många miljoner i långt över hundra Byggtema-relaterade auktioner. I dagarna avslutas en stor mängd auktioner, men fler kommer att dyka upp

– Vi kommer att lägga upp fler auktioner veckovis i åtminstone två veckor till, säger Wictor Bernersjö.

Här hittar du auktionerna från Byggtemas och andra bolags konkursbo

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

konkurser

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.