torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Eitech får stororder vid Östersund

Publicerad: 24 april 2017, 12:07

Stamnätsstationen i Midskog utanför Östersund ska förnyas. Foto: Svenska Kraftnät

Företaget Eitech har fått en stororder av Svenska Kraftnät värd nära en kvarts miljard kronor. Det är företagets största order hittills inom kraftsegmentet.

Ämnen i artikeln:

installationerEitechbyggkontraktelproduktion

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Eitechs nya uppdrag för Svenska kraftnät omfattar byggnation av en ny stamnätsstation i anslutning till befintlig anläggning och kraftverk i Midskog utanför Östersund.

Eitechs uppdrag för den nya stamnätsstationen i Midskog omfattar en komplett funktionsleverans av 400 kV- och 220 kV-ställverk. Uppdraget avser även ansvar för bland annat installation av belysningsanläggning, hjälpkraftsystem och kontrollutrustning samt avveckling av befintliga 400 kV- och 220 kV-ställverk.

– Vårt uppdrag utförs som totalentreprenad och omfattar bland annat konstruktion, beräkningar, leverans av material, provning, driftsättning samt mark-, bygg- och installationsarbeten, säger Jan Hintze i ett pressmeddelande.

Eitech momsätter omkring 2 miljarder kronor per år och verkar inom teknikområdena automation, infrateknik, installation och power. Företaget har omkring 1 200 medarbetare från Malmö i söder och Kiruna i norr.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev