Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

En hyresgäst klar till Skanskas nya kontorshus

Publicerad: 27 januari 2010, 11:05

Coop är den första hyresgästen som tecknat kontrakt i för nya kontorshus Skanska utvecklar i Uppsala Entré.


– Uppsala Entré blir stadens nya mötesplats och får ett kanonläge mitt i staden. Intresset för nyetablering här är stort och vi är stolta över att redan ha Coop som vår första hyresgäst klar, säger Charlotte Thelm på Skanska.
– Det har varit ett stort intresse på både butiks- och kontorssidan. Förhandlingar pågår om i princip alla ytor, det är inte mycket kvar, konstaterar Charlotte Thelm vidare.

Kontraktet med Coop omfattar 2 000 kvadratmeter butiksyta. Huset består av ytterligare 1 500 kvadratmeter handel och drygt 9 000 kvadratmeter kontor fördelat på sju våningsplan. Arkitekturen blir modern med miljösmarta kontor av hög standard.

– Kontorshuset fyller ett behov, det har saknats i området. Det är en ny stadsdel som håller på att växa fram här, med konserthuset och resecentrum. Det finns ett stort intresse för etablering av handel, säger Charlotte Thelm.

Kontorshuset kommer att byggas enligt kriterierna för EU GreenBuilding. Skanskas strävan är dessutom att byggnaden kommer att uppnå kraven för en så kallad LEED Gold certifiering, som är den näst högst graden av LEED.

Byggstarten av det nya kontorshuset är planerad till efter semestern 2010 och beräknas stå färdigt våren 2012.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.