Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Erlandssonbolagen säljer byggdelen i västra Sverige

Publicerad: 5 juli 2019, 14:14

Erlandssonbolagen AB säljer Erlandsson Bygg AB, dess västsvenska del.


Det är ledningen för Erlandsson Bygg AB som förvärvat Erlandssonbolagens västsvenska byggdel.

Bolaget ska nu fokusera helt på bygg- och entreprenad och får i och med affären en fristående roll gentemot koncernägaren Erlandsson Holding AB, som även sysslar med fastighetsutveckling och infrastruktur med mera.

– Man samlar ihop alla som jobba effektivt med bygg och entreprenad och köper loss det i Västsverige. Nu kan man fokusera helt och hållet på kärnverksamheten, säger Janne Björge, som sköter kommunikationen kring affären åt Erlandsson Bygg AB, till Byggindustrin.

Ska få nytt namn

Som en del i uppköpet ska Erlandsson Bygg AB byta namn under hösten.

– Vi är enormt stolta över den starka laganda vi byggt upp genom åren. Vi har nära till varandra och beslutsvägarna är korta. Det präglar inte bara vår kultur, det utmärker också våra långa och goda kundrelationer. Nu kan vi ta det arbetet vidare under ett eget varumärke. Det kommer att bli en fantastisk resa, tillsammans med medarbetare, partners och kunder, säger Markus Brink, vd på Erlandsson Bygg AB, i ett pressmeddelande.

Erlandsson Bygg AB har 460 anställda och budgeterad omsättning på 2,2 miljarder kronor. Det är verksamt i västra Sverige; från Strömstad till Halmstad, in mot Småland och upp till Värmland och Örebro.

Förvärvet påverkar inga avtalsrelationer gentemot kunder, leverantörer eller anställda. Övriga bolag inom Erlandssons byggkoncern och Erlandsson Holding AB påverkas inte av affären.

– Vi vill ha 100 procent i våra dotterbolag och därför säljer vi vår 60-procentiga andel i Erlandssonbolagens västsvenska del, säger Tomas Erlandsson, koncernchef för moderbolaget Erlandssson Holding AB som äger ett stort antal bolag inom bygg, infrastruktrur, måleri och installation.

Andreas Jennische, nyhetschef red@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.