Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Familjen Paulsson förändrar sitt ägande i Peab

Publicerad: 8 mars 2017, 13:54

Under våren och sommaren kommer Peabs huvudägare inom familjen Paulsson förändra sitt ägande i bolaget. Syftet är att överföra ägandet till nästa generation.


Peabs ägare inom familjen Paulsson, Mats Paulsson, hans son Fredrik Paulsson med familj, samt Mats Paulssons framlidne son Stefan Paulssons efterlevande familj kommer under våren och sommaren 2017 sammanföra sitt indirekta aktieinnehav i Peab till ett gemensamt ägt holdingbolag.

Holdingbolaget kommer direkt och indirekt att äga aktier motsvarande 48,2 procent av det totala antalet röster och 20,68 procent av kapitalet i Peab.

– Det här ändrar inte familjens totala ägande i Peab, säger Niclas Winkvist, CFO i Peab.

Det ändrar inte styrkeförhållandet i ägandet.

– Styrelsen i bolaget beslutas av en valberedning, säger Niclas Winkvist.

Familjen Mats Paulsson har även meddelat att det de även kan komma att överlåta sina direktägda aktier i Peab motsvarande 9,26 procent av det totala antalet röster och 4,51 procent av kapitalet till Holdingbolaget framöver.
Aktiemarknadsnämnden har beslutat att medge undantag från budplikten för de planerade transaktionerna och generationsskiftet.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.