torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Får 150-miljonerskontrakt när hotell i Värtahamnen byggs om

Publicerad: 25 april 2023, 13:02

Scandic Ariadne i Värtahamnen i Stockholm ska byggas om. Novogruppen har knipit entreprenaden som är värd 150 miljoner kronor.

Foto: Niam

Det är Novogruppen som utför ombyggnationen av Scandic Ariadne i Värtahamnen. Ett uppdrag som är värt 150 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetombyggnadHotellStockholmStockholms län

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I somras gick Niam som äger Scandic Ariadne i Värtahamnen ut med att man avser att bygga om hotellet vilket bland annat innebär att 40 nya rum tillkommer. Det planeras även för en ny restaurang, en skybar och en relaxavdelning.

Nu står det klart att det är stockholmsbaserade Novogruppen som tilldelats uppdraget att utföra den omfattande ombyggnationen, ett kontrakt vars värde uppgår till 150 miljoner kronor. Byggstart skedde i mars i år.

Läs också: LISTA: Åtta hotell och kontor med hållbarhetstänk

– Att få vara med och bidra till ett av de sista, stora utvecklingsområdena innanför tullarna i Stockholm är både spännande och roligt för oss. Även områdets och hotellprojektets uttalade hållbarhetsprofil tilltalar oss på Novogruppen, kommenterar Viktor Edler, vd Novogruppen.

Ombyggnationen av Scandic Ariadne är en del i den stadsutveckling som sker i Värtahamnen i Stockholm där hamnområdet ska transformeras till Stockholms mest hållbara innerstadsområde.

Novogruppen var med och tävlade i Årets Bygge 2023 i kategorin Renovering för Campus Vasastan.

Läs också: Stockholms stad vill ta hjälp av branschen i bullriga Värtahamnen: ”Vill lägga örat mot rälsen”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev