Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Fasadgruppen fortsätter förvärva

Publicerad: 4 september 2019, 06:45

Fasadgruppen förvärvar Ume fasad Martin Jacobsson, Andreas Bendrik, Jörgen Jakobsson, Mikael Karlsson och Claes Rosenqvist.

Foto: Fasadgruppen

Fasadgruppen har förvärvat bolaget Ume fasad. Det är koncernens femte förvärv i år.


Ume fasads huvudsakliga tjänster är murnings- och putsarbeten samt olika typer av renoveringar. Det geografiska upptagningsområdet är Norrland. Vid senaste bokslutet hade företaget nio anställda.

I dag drivs företaget av Jörgen Jakobsson och ledningen i bolaget kommer att vara kvar och verka inom Fasadgruppen och fortsatt driva och utveckla verksamheten med samma engagemang som tidigare.

Med Ume fasad breddar Fasadgruppen sitt erbjudande geografiskt och tar ett kliv norrut och stärker sin marknadsposition i Norrland. Efterfrågan efter skickliga hantverkare är stor och det är ett bolag som besitter gedigen erfarenhet i branschen, säger Pål Warolin, vd för Fasadgruppen, i ett pressmeddelande.

Jörgen Jakobsson, vd för Ume fasad, fortsätter:

– Vi är ett företag med duktiga hantverkare med gedigen erfarenhet och jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot att ingå i en koncern med många bolag inom samma verksamhetsområde. Jag är övertygad om att även vi som firma kommer att kunna tillföra viktiga bitar till helheten och övriga bolag i koncernen, säger han.

Under 2019 har Fasadgruppen gjort flera förvärv. I augusti förvärvades Fasadteknik i Nyköping och Mellansvenska Fasad. Tidigare i år expanderade man genom förvärv av Allt i Murning i Karlshamn samt Simtuna Bygg- och Betongteknik.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.