söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Fasadgruppen förvärvar i Norge och Danmark

Publicerad: 25 september 2020, 10:16

Pål Warolin, vd och koncernchef för Fasadgruppen, säger att Nordisk expansion är en viktig komponent i Fasadgruppens tillväxtstrategi. Foto: Mostphotos/Fasadgruppen

Sedan Fasadgruppen bildades 2016 har de satsat stort på att växa genom förvärv. Nu fortsätter de expandera utanför Sverige genom två nya uppköp i Danmark respektive Norge.

Ämnen i artikeln:

uppköpFasadgruppenbyggkontrakt

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Fasadgruppen har köpt norska DVS Entreprenør och danska Cortex. De har förvärvat 100 procent av aktierna i bolagen med tillträde den 22 respektive den 25 september. 

Genom förvärvet av DVS Entreprenør etablerar sig Fasadgruppen nu i Norge vilket varit ett uttalat mål för koncernen vars vision är att vara Nordens största fasadkoncern. 

– Nordisk expansion är en viktig komponent i Fasadgruppens tillväxtstrategi, och vi har under en tid letat efter ett väletablerat och kvalitetsfokuserat bolag i Norge som vill ta nästa steg i sin utveckling. I DVS Entreprenør har vi hittat precis detta, och vi ser fram mot att arbeta tillsammans. Vi får genom detta förvärv en stark plattform i Norge och ser goda möjligheter att fortsätta konsolidera marknaden, precis som i Danmark och Sverige, säger Pål Warolin, vd och koncernchef för Fasadgruppen, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Fasadgruppen kan börsnoteras innan årsskiftet.

DVS Entreprenør grundades 1998 och erbjuder renoveringar av fasader, fönster, balkonger och tak samt rådgivning och projektering vid renoveringsprojekt. Verksamheten utförs främst i Oslo-området där också huvudkontoret ligger. Bolaget har cirka 70 anställda och omsatte under verksamhetsåret 2019 163 miljoner norska kronor.

Danska Cortex grundades 1991 och erbjuder fasadunderhåll och renovering. Huvudkontoret ligger i Hvidovre men företagets verksamhet är rikstäckande i Danmark. Bolaget har cirka 40 anställda och omsatte under verksamhetsåret 2019 cirka 40 miljoner danska kronor.

Koncernen består efter uppköpen av 20 bolag varav två i Danmark, ett i Norge och resten i Sverige.

Tidigare i veckan avslöjade Dagens industri att Fasadgruppen planerar för en notering på Stockholmsbörsen före årets slut.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev