lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Fasadgruppen ser viss ljusning för materialpriser - spår lönsam tillväxt

Publicerad: 15 november 2022, 07:20

Pål Warolin, vd Fasadgruppen

Fasadgruppens marginal minskade något under tredje kvartalet 2022, till 11,5 procent på justerat ebita-nivå jämfört med 13,2 procent motsvarande period i fjol. Minskningen får ses i ljuset av den kraftiga kostnadsinflationen på materialsidan som skedde i framför allt andra kvartalet. Det skriver vd Pål Warolin i delårsrapporten.

Ämnen i artikeln:

SvepetFasadgruppendelårsrapportbostadsbyggandebostadsutveckling

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


"Vi kommer fortsätta lägga stort fokus på lönsamheten framåt och ser en viss ljusning i materialprisutvecklingen", skriver han.

Den organiska omsättningstillväxten var 14,6 procent. Orderstocken ökade med 94,9 procent varav organisk tillväxt utgjorde 36,1 procent.

Det operativa kassaflödet ökade 88 procent till 125 miljoner kronor.

"Det operativa kassaflödet har stärkts betydligt jämfört både tredje kvartalet föregående år och det andra kvartalet i år, där det sistnämnda påverkades negativt av tidigarelagt inköp av material i syfte att säkerställa prisbilden inför kommande projekt. Även i det tredje kvartalet rådde en viss förskjutning i förhållandet mellan materialinköp och kundfakturering, men vi förväntar oss en mer normaliserad situation med säsongsmässigt starkt kassaflöde under avslutningen på året", skriver vd.

Framåtblickande, in i 2023, har Pål Warolin "en i grunden positiv syn på våra förutsättningar att fortsätta leverera lönsam tillväxt", och pekar på stark orderbok i kombination med goda förvärvsmöjligheter och den underliggande marknaden.

"Samtidigt är det viktigt att vara ödmjuk inför händelseutvecklingen i vår omvärld, och vi fortsätter arbeta nära såväl leverantörer som kunder för att snabbt fånga upp förändringar i marknaden", skriver han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev