Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Finja förvärvar prefabfabrik

Publicerad: 4 mars 2021, 07:06

Betongelement från Finja

Foto: Björn Dixon

Finja Prefab köper fastighetskoncernen Kilenkryssets prefabfabrik i Strängnäs.


Ämnen i artikeln:

prefabelementprefabricering

Stomentreprenören Finja Prefab är sedan december 2020 ett helägt dotterbolag till fastighetsbolaget K-Fastigheter. Nu växer Finja genom en affär med ett annat fastighetsbolag.

K-Fastigheter och Finja förvärvar nu Kilen Prefab AB, med verksamhet och produktionsanläggning för prefabricerade betongstommar i Strängnäs. Bolaget är ett dotterbolag till fastighetskoncernen Kilenkrysset.

LÄS MER: Kalixföretag vill växla in på nytt spår

– Med detta förvärv välkomnar vi ett tjugotal nya medarbetare i Strängnäs. Anläggningen är välskött och ger oss ett bra komplement som stärker vår marknadsposition, säger Kaj Grönvall, vd för Finja Prefab, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Sex betongbyggen som koldioxidbantat

Den nya fabriken ska stärka K-Fastigheters produktionskapacitet i Mälardalen – en marknad där bolaget vill växa.

– Vi har i dag över 1 300 lägenheter i produktion, och har målsättningen att i framtiden kunna erbjuda fler prisvärda hyresrätter i fler orter kring Mälaren och närliggande områden med god tillväxt, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding 

Förvärvet görs med aktier till ett värde av 21 miljoner kronor och tillträde sker den 30 april 2021.

– Det känns väldigt positivt och glädjande att det är K-Fastigheter, en stark aktör inom bostadsbranschen, som är köpare. Jag är mycket stolt över den fabrik vi genom åren byggt upp och det ska bli spännande att följa dess framtida utveckling”, säger Dan Bohman, vd för Kilen Prefab.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

prefabelementprefabricering

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.