Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Finja Prefab steppar upp: ”Vi ser fram emot att kunna möta den ökade efterfrågan i regionen”

Publicerad: 17 mars 2021, 12:47

Finja Prefab investerar i fabriken i Bollebygd.

Foto: Finja Prefab

Finja Prefab ökar produktionskapaciteten i fabriken i Bollebygd. Bakom satsningen ligger bland annat högre efterfrågan från bland annat Skanska Grundläggning och en miljösatsning.


Ämnen i artikeln:

prefabriceringprefabelementSkanska

Finja Prefab utökar sitt samarbete med Skanska Grundläggning och investerar nu i ny formutrustning samt en ny förberedningshall för snickeri och armeringsverkstad i fabriken i Bollebygd.

Satsningen görs för att kunna möta den ökade efterfrågan i regionen. Utbyggnaden är samtidigt ett slag för miljön. Genom utökningen av fabriken kommer företaget att kunna tillverka fler närproducerade produkter som ingår i deras bostadskoncept.

Den nya utrustningen säkerställer också en bra kvalitet och en säker arbetsmiljö, enligt Finja Prefab.

– Vi ser fram emot att kunna möta den ökade efterfrågan i regionen, vilket de nya investeringarna möjliggör. Vårt bostadskoncept Hållbara Hem innebär bland annat att vi levererar en komplett betongstomme till bostadshus. Med närproducerade produkter som ingår i vårt bostadskoncept blir vi mer konkurrenskraftiga i regionen, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.

Den utökade produktionsanläggningen kommer driftsättas under april.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.