torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Forsen kniper uppdrag när försvaret bygger i Halmstad

Publicerad: 18 april 2023, 07:54

Till höger Fortifikationsverkets planerade utbildningshall i Halmstad för luftvärnssystemet Patriot. Till höger Forsens huvudbyggledare Lina Ahlgren. Visionsbild: SandellSandberg

Foto: Per Myrehed

När Fortifikationsverket miljardsatsar på att bygga en utbildningshall i Halmstad för luftvärnssystemet Patriot blir det Forsen som agerar generalkonsult. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetForsenFortifikationsverketbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationbyggkontraktHalmstad

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I Forsens uppdrag ingår att ha huvudansvaret för byggledning inom mark, bygg, VS, ventilation, el och styr. I pressmeddelandet beskriver företaget uppgiften som beställarens förlängda arm som ska säkerställa att kontraktet med entreprenören följs mot tid, ekonomi, kvalitet, arbetsmiljö och miljö.

Utbildningshallen kommer att ligga vid Galgberget på Halmstads garnison och omfatta 20 000 kvadratmeter i en huskropp. I fastigheten kommer det förutom utbildningshallarna att finnas materielunderhållshall, specialsalar för teori och simulatorutbildning, lektionssalar, samlingssal, kontor, omklädningsrum, teknikutrymmen, dagvattenhantering, rangerytor, vägar och staket med grindar.

– Vi på Forsen känner oss stolta över att ha fått förtroende av Fortifikationsverket. Det är ett omfattande och spännande projekt med många olika delar där också flera parter är involverade. Forsen har lång erfarenhet av stora och komplexa projekt och kommer vara trygg partner i arbetet framåt säger Lina Ahlgren, huvudbyggledare på Forsen, i en kommentar.

Tidigare har Fortifikationsverket, som investerar 1,3 miljarder i utbildningshallen, gått ut med att man hoppas kunna sätta spaden i marken under andra kvartalet 2023 med färdigställande under andra kvartalet 2025.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev