Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Försenad arena kostar Peab miljoner

Publicerad: 5 juni 2012, 14:34

Peab tvingas betala 100 miljoner kronor i skadestånd för förseningen i byggandet av Stockholmsarenan. Det säger Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M).


Arenaprojektet har försenats i ett par omgångar och arenan beräknas nu bli klar i juli 2013.

I Byggindustrin 20/2012 berättade vi att Betongmästarna Sverige, som ansvarade för betongstommarna i arenan, har gått i konkurs. Företaget har tvistat med Peab om flera tiotals miljoner kronor.

Förseningen innebär bland annat att Stockholmsarenan inte kan bli aktuell för Eurovision song contest 2013 och att fotbollsklubbarna Hammarby och Djurgården får ny hemmaarena betydligt senare än planerat.

I slutet av maj återstod omkring 3 000 av totalt 18 000 stomelement att montera i arenan. Montaget har nu gått över i Peabs regi. Enligt Peabs ledning kommer detta inte att innebära någon ytterligare försening.

Niclas Brantingson, presskontakt på Peab, bekräftar att ett skadestånd ska betalas till fastighetsbolaget SGA som ägs av staden. Men han kan varken bekräfta eller dementera själva beloppet.

– Det finns ett avtal mellan Peab och beställaren SGA fastigheter som reglerar eventuellt vite. Det avtalet följer vi och är helt till freds med det, vi har en bra och konstruktiv dialog med både beställaren och Stockholms stad, säger Niclas Brantingson.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.