Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Full fart framåt för Fleaty

Publicerad: 14 januari 2020, 05:00

Filip Stamenkovic, vd för Lestra, som står bakom appen Fleaty.

Foto: Fleaty

I våras lanserades Fleaty, en app som kopplar ihop byggföretag med åkerier och materialleverantörer. I dag går cirka 100 transporter i veckan genom appen och grundaren Filip Stamenkovic har siktet inställt på expansion.


Filip Stamenkovic, vd för entreprenadbolaget Lestra, lanserade appen Fleaty i april 2019 med ambitionen att skapa en lösning som gjorde det lätt för byggföretag att få tag på grusprodukter – och åkerier som kunde hämta och leverera dem. Sedan starten har en hel del hänt, berättar han.

– Det rullar på fint. Under året har vi både utvecklat appen och anställt en administratör samt en miljöansvarig som tagit fram tjänsten Fleaty labs som testar olika produkters miljöpåverkan, berättar Filip Stamenkovic för Byggindustrin

Trots att fokus har legat på utveckling har ändå kunderna kommit in. I dag har bolaget cirka 80 aktiva kunder och 70 åkerier är registrerade och kör cirka 100 transporter i veckan. Under de sju första månaderna har Fleaty omsatt cirka 10,5 miljoner kronor.

– Nu kommer vi att börja marknadsföra oss mer och jobba med att få in nya kunder. Vårt mål är att under året expandera utanför Stockholm, först till Malmö och därefter Göteborg, säger Filip Stamenkovic.

Konkurrent försvann

Det finns även planer att på sikt utöka utbudet till andra typer av byggmaterial.

– Vi har velat se till att tekniken fungerar felfritt innan vi lägger på nya produkter, säger Filip Stamenkovic.

Under månaderna som gått har Fleatys konkurrent, NCC:s egen start-up Loop Industries, med apparna Loop Rocks och Hauly, lagts ner. En del av kunderna har sökt sig till Fleaty istället.

– De var såklart en konkurrent, men det är ändå tråkigt eftersom vi båda jobbade mot en mer digitaliserad byggbransch. Är man fler går utvecklingen snabbare.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.