måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Golventreprenad Gruppen gör nya förvärv – etablerar sig i Enköping och Uppsala

Publicerad: 22 december 2022, 17:12

Hans Förster, vd för Golventreprenad Gruppen.

Foto: Mattias de Frumerie

Golventreprenad Gruppen gör sitt åttonde respektive nionde förvärv under 2022 genom att välkomna TK Golv i Enköping och Golvlandslaget i Uppsala till koncernen.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


TK Golv grundades 1981 och har sin verksamhet koncentrerad till Enköping med omnejd och har visat en god lönsamhet över tid. Bolaget arbetar i huvudsak med traditionella golv- och plattsättningsentreprenader och har en stark position genom flertalet strategiska ramavtal med stat, kommuner, bygg- och fastighetsbolag i regionen. Golvlandslaget har sedan 2020 samma ägare som TK Golv och bolaget har på senare år framgångsrikt tagit marknadsandelar i Uppsala. Avtal om förvärv av aktierna i TK Golv och Golvlandslaget träffades den 20 december 2022 och aktierna förväntas tillträdas den 10 januari 2023.

Läs även: Golventreprenörerna som vill ta branschen till nya höjder: "Vi har både kompetens och hjärta"

– Det känns verkligen inspirerande att få bli en del av Golventreprenad Gruppen. Vi är helt övertygade om att detta är rätt steg för att utveckla våra bolag vidare, i en alltmer komplex vardag. Tillsammans med övriga bolag i gruppen ser vi tydliga synergier inom bland annat inköp, administration och hållbarhet, säger Tobias Eriksson och Per Nyberg, tidigare ägare till Tobias och Kents Golv AB samt Golvlandslaget AB, i ett pressmeddelande.

I Golventreprenad Gruppen ingår nu 21 marknadsledande företag som finns representerade på 26 orter och har en samlad årsomsättning på ca 1,4 miljarder kronor samt en personalstyrka på cirka 750 personer.

– Vi fortsätter vår tillväxtresa i enlighet med vår strategiska plan. Både Tobias och Per, som driver och leder TK Golv och Golvlandslaget, är skickliga entreprenörer som passar väl in i vår företagskultur. De har en tydlig strategi för sina bolag och tillsammans är vi väl rustade för att möta eventuella utmaningar i en sämre konjunktur, säger Hans Förster, vd för Golventreprenad Gruppen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev