Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Graphisoft och Vico Software inleder samarbete

Publicerad: 26 oktober 2009, 13:23

De två Graphisoft och Vico Software har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal för den svenska marknaden.


Vico har använts i flera projekt projekt på den svenska marknaden, bland annat ihop med Peab. Arkitekter kan i dag direkt från ArchiCAD leverera en fullständig BIM-modell som underlag till Vico.

– VICO levererar i dag äkta 5D till byggentreprenörer. Genom att tidigt ha en dialog med arkitekten som tillhandahåller en digital modell för projektet, en BIM (Building Information Model), kan vi hjälpas åt att få rätt informationsflöde från starten. Vi kan sedan processa denna information i Vicos system och stärka entreprenören med högre kvalitet, bättre kalkyler och tidplaner som är optimerade för det enskilda projektet, säger Patrik Mälarholm, vd Vico Software Sverige.

Magnus Dulke, vd Graphisoft Sverige, säger att "ArchiCAD är marknadens mest populära BIM-system för arkitekter och samarbetet med Vico höjer nivån rejält för BIM i byggbranschen genom att öppna direkta kommunikationsvägar mellan arkitekt och byggare. Genom att anpassa svenska ArchiCAD för Vico kan kalkyl och planering redan i mycket tidiga skeden dra direkt nytta av BIM och samarbetet mellan arkitekt och byggare få helt nya möjligheter. Allt för att få en obruten process som gynnar alla aktörer.”

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.