tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Grönt ljus till Skanskas miljardbygge i Karlstad

Publicerad: 13 mars 2023, 10:58

Skanskas miljardprojekt i Karlstad har kommit ett steg närmare byggstart efter att regionfullmäktige sagt ja till första etappen av till- och ombyggnaden av Nya Centralsjukhuset i Karlstad. Projektet förväntas kosta 5,2 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepetbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

SM

Sonia Mesrouj

sonia.mesrouj@fastighetsnytt.se


Det var i september 2021 som Skanska tecknade samarbetsavtal med Region Värmland gällande en ny- och ombyggnad av Karlstads Centralsjukhus. Nu har regionfullmäktige beslutat att godkänna den första etappen av två. För Region Värmland är nu nästa steg att lämna in en ansökan om bygglov för Etapp 1.

Läs även: Skanska brädar NCC i miljardupphandling

Sjukhuset kommer att vara specialiserat för högteknologisk vård, akutvård och läkande vårdmiljöer. Mottagningshuset blir även Sveriges första sjukvårdsbyggnad med trästomme, enligt pressmeddelandet från White Arkitekter som redan 2019 fick uppdraget av Region Värmland att ta fram programhandling för omstruktureringen av CSK. I fjol stod det klart att arkitektkontoret fick uppdraget att utveckla systemhandling för till- och ombyggnaden.

Projektet väntas kosta över 5 miljarder och stå klart 2033.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev