Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Hagsätra Centrum säljs till Ikano

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Margareta Redlund
Efter 13 års ägande säljer Lennart Ericsson Fastigheter AB Hagsätra Centrum i Stockholm. Köpare är Ikano Fastighets AB, som ingår i Kampradägda Ikano.

Finansborgarråd Annika Billström informerades om affären i början på veckan. Hon är positiv till försäljningen och välkomnar en ny aktör på fastighetsmarknaden i Stockholm.

Ikano är en spännande aktör som i sitt fastighetsbestånd av handelsplatser, kontor och bostäder runt om i landet nu får ytterligare cirka 500 hyreslägenheter och 10 000 kvadratmeter kommersiella ytor.

-Vi har beslutat att utöka vårt fastighetsägande. Nu har vi fått tillfälle att förvärva ett välskött fastighetsbestånd som passar bra för ett långsiktigt ägande, säger Daniel Skoghäll, vd för Ikano Fastighets AB.

För Lennart Ericsson Fastigheter innebär affären att resurser frigörs för att utveckla det kvarvarande fastighetsbeståndet och delta i nya projekt.

-Hyresrätter är vår nisch. Vi är sedan tidigare engagerade i Norra Djurgårdsstaden i Hjorthagen och Rackarbergen på Söder i Stockholm där vi har markanvisningar. Nu får vi muskler nog att ägna oss åt dessa byggprojekt, säger företagets vd och ägare Lennart Ericsson.

Att Lennart Ericsson Fastigheter 1992 förvärvade Hagsätra Centrum var en tillfällighet. Då hade företaget entreprenaduppdrag åt BGB i samband med att det då något nedslitna Hagsätra Centrum rustades upp. Men BGB gick i konkurs och Lennart Ericsson Fastigheter övertog fastigheterna i Hagsätra Centrum varvid både företag och de anställdas jobb kunde räddas.

Ikano Fastighets AB har tidigare koncentrerat sin verksamhet på förvaltning och utveckling av köpcentrum och kontor i bland annat Sundsvall, Linköping, Löddeköping och Ideon i Lund. Nya handelsplatser planeras intill de varuhus Ikea bygger i Haparanda och Kalmar. Nu är tiden mogen att satsa även på bostäder.

-Vi ser möjligheter i att öka vårt innehav av hyresrätter och har planer på att växa i Stockholm, Öresundsregionen och andra större tillväxtregioner, säger Daniel Skoghäll.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.