Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Halvmiljardskontrakt till Skanska

Publicerad: 3 augusti 2009, 07:08

Skanska har fått uppdraget att bygga ut väg E45 till motorväg (fyrfältsväg) och utöka järnvägen till dubbelspår på delar av etappen Bohus-Nödinge i Västsverige. Kontraktet är på 520 Mkr. Banverket och Vägverket är beställare i samverkan och upphandlingen har genomförts av Vägverket.


Kontraktet är en del av satsningen BanaVäg i Väst, som är ett samverkansprojekt mellan Vägverket och Banverket för att genomföra utbyggnaden till motorväg och dubbelspår för E45 och Norge/Vänerbanan mellan Agnesberg och Älvängen. Satsningen ingår i utbyggnaden av kommunikationerna mellan Göteborg och Trollhättan.

I Skanskas uppdrag ingår att uföra grundförstärkning och markarbeten för 3,4 km ny dubbelspåring järnväg och att bygga ut väg E45 till motorväg på en sträcka av 3,2 km. Projektet omfattar också ombyggnad av Jordfallsbron och en ny trafikplats Bohus i två plan med ca 1.000 meter nya anslutningar. En lokalväg byggs också ut längs med hela sträckan och bullerskydd sätts upp.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.