fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Hans bolag köps upp – för 100 miljoner kronor

Publicerad: 16 september 2021, 09:39

Filip Stamenkovics Fleaty köps upp av storinvesteraren Hesus.

Foto: Mattias de Frumerie

Fleaty förvärvas av franska storinvesteraren Hesus. De svenska grundarna blir kvar i bolaget och satsar nu på fortsatt expansion.

Ämnen i artikeln:

contechbyggkontraktanläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I december 2020 investerade Hesus tio miljoner svenska kronor i Fleaty.  Sedan dess har Fleaty haft en ökad tillväxt på 260 procent. Nu förvärvar Hesus hundra procent av aktierna i Fleaty. Fleaty kommer att byta namn till Hesus från och med januari 2022 och grundarna Filip Stamenkovic, vd, Robin Granholm, Chief  Strategic Officer och Nikola Markovic, Chief Product Officer återinvesterar hela köpeskillingen, som enligt Dagens Industri ligger på runt 100 miljoner kronor, i det franska moderbolaget. Filip Stamenkovic blir ansvarig för Hesus Nordics och kommer att ha hand om bolagets utveckling och expansion i Norden.  

LÄS MER: Lång intervju med Filip Stamenkovic – ”Jag skulle bara stanna i byggbranschen två, tre månader”

Hesus är verksamma i Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Polen, Schweiz och nu Sverige.  

– Hesus tjänster kompletterar våra väldigt bra och tillsammans erbjuder vi en helhetslösning som är unik på marknaden. Som en del av Hesus siktar vi på att bli det världsledande bolaget inom masshantering och  transporttjänster för byggindustrin, säger Filip Stamenkovic i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev