söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Här är Cementas nya namn – "bär med oss vår långa och stolta historia"

Publicerad: 23 mars 2023, 08:41

Vd Magnus Ohlsson presenterar Cementas nya namn Heidelberg Materials.

Foto: Pressfoto

Cementa byter namn, en del av en global utrullning av ett nytt varumärke för hela koncernen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCementabyggmaterial

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det nya namnet är Heidelberg Materials vilket, som det heter i ett pressmeddelande, ska spegla "bredden i organisationens produkterbjudande vilket förutom cement även innefattar betong, ballast samt konstruktion och montering av stål- och betongstommar".

Att Cementa AB byter namn till Heidelberg Materials har beslutats av koncernbolaget HeidelbergCement och är en del i utrullningen av det varumärket i den globala organisationen. Samtliga av det tyska moderbolagets dotterbolag runt om i världen byter alltså namn till Heidelberg Materials.

Läs också: SaltX utmanar cementindustrin: ”Lyckats med det omöjliga”

Koncernens förhoppning med namnbytet är även att man vill få ökat fokus på företagets strävan mot större klimatneutralitet.

– Vi bär med oss vår långa och stolta historia när vi nu fortsätter under det nya gemensamma varumärket Heidelberg Materials. Vi tar det här tillfället att samla våra styrkor och i samverkan med kunder och leverantörer nå målet om att bygga samhället med betydligt mindre klimatpåverkan, säger Magnus Ohlsson, vd Heidelberg Materials Cement Sverige AB, i en kommentar.

Läs också: Historiskt steg: Klimattullar ska skydda industrier som betalar för sina utsläpp

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev