torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Här är de nominerade till Leanpriset 2022

Publicerad: 11 oktober 2022, 12:39

Tornberget, NCC:s Projektstudio och Lyckos har nominerats till Årets Leanbyggare. Foto: Hampus Wiberg/NCC/Lyckos

Den 13 oktober delas utmärkelsen Årets Leanbyggare ut på Lean Forum Byggs konferens i Göteborg. Tre spännande kandidater har nominerats: Start up-företaget Lyckos, Haninges kommunala fastighetsbolag Tornberget och NCC:s Projektstudio.

Ämnen i artikeln:

Lean-prisetleanNCCbyggkontraktbostadsbyggandebostadsutveckling

Svenska Leanpriset verkar för att inspirera och driva på utvecklingen och tillämpningen av lean i Sverige. Start up-företaget Lyckos, vars vision är att ”utveckla väldesignade, inspirerande hem för människor med vanliga inkomster” finns bland de nominerade.

Läs hela artikeln här: Lyckos: ”Genom att vi har tagit bort fel, så sparar vi pengar” 

Nominerad är också Haninges kommunala fastighetsbolag, Tornberget, som sedan de började sin leanresa 2018 i samarbete med kommunens alla avdelningar, entreprenörer och leverantörer har lyckats utveckla en konceptförskola som sparar stora summor för kommunens invånare. 

Läs hela artikeln här: Tornberget: ”Med samverkan kan man nå mycket bättre resultat” 

Den tredje nominerade är NCC:s Projektstudio vars leanbaserade arbetssätt har förbättrat arbetsmiljön, ökat innovationsgraden, kortat ledtiderna och skapat en mer självgående projektorganisation.

Läs hela artikeln här: NCC Projektstudio: ”Genom att lyfta problemställningar tidigt så får vi möjlighet att hitta nya innovativa lösningar” 

Jesper Lundgren, i Lean Forum Byggs styrelse, tycker att det är riktigt spännande kandidater som är nominerade i år, som alla, på olika sätt, har uppnått tydliga resultat av sitt leanbaserade arbete.

– Det är riktigt roligt också att kandidaterna speglar olika delar av byggsektorn, en entreprenör, en bostadsutvecklare och ett fastighetsbolag, säger han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev