Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Hemfosa Fastigheters nordiska marknad växer

Publicerad: 18 december 2015, 13:24

Hemfosa har köpt tomträtterna till två samhällsfastigheter i Helsingforsområdet till ett underliggande fastighetsvärde om motsvarande cirka 500 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

fastighetsutvecklingHemfosaNordiska marknadenfastighetsförvärvsamhällsfastigheter

Fastigheterna omfattar totalt cirka 37 000 kvm uthyrningsbara yta, och är fullt uthyrda med en genomsnittlig kvarvarande hyresavtalslängd om 8,6 år. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 42 miljoner kronor.

– Förvärvet i Finland är ett både viktigt och spännande steg vidare för Hemfosa. Vi blir genom etableringen på den finska marknaden en bredare nordisk aktör samtidigt som vi stärker vår position ytterligare inom samhällsfastigheter. Vi ser också möjligheter att fortsätta växa i Finland vars marknad för samhällsfastigheter i flera avseenden liknar den svenska och norska, kommenterar Stina Lindh Hök, transaktionschef i Hemfosa.

Före den finska investeringen hade Hemfosa Fastigheter kommersiella fastigheter värderade till  cirka 31 miljarder kronor.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News