Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Hon tar över vd-stolen i Sverige: ”WSP Sverige behöver ett nytt ledarskap”

Publicerad: 17 augusti 2022, 09:41

Anna-Lena Öberg Högsta tar över som vd i WSP Sverige.

Foto: WSP

”WSP Sverige behöver ett nytt ledarskap” säger Anna-Lena Öberg Högsta, nuvarande vd för WSP Norden, som nu även utses till vd för WSP Sverige. Nuvarande vd Håkan Danielsson lämnar sitt uppdrag omedelbart.


Ämnen i artikeln:

WSP

– Förändringen har med koncernens inriktning att göra och att WSP blir allt mer sammanlänkade globalt och nordiskt, ett arbete som Anna-Lena som nordisk vd redan påbörjat, säger bolagets pressansvariga Ellen Huitfeldt. 

– Håkan är ju en kommunikativ vd och det har varit roligt att samarbeta med honom. Jag har ingen information om vad Håkan ska göra nu, men han har lämnat med omedelbar verkan, säger Ellen Huitfeldt.

Själv får Håkan Danielsson inte uttala sig ännu.

”Jag sitter i karantän en tid nu så är förhindrad att kommentera”, skriver han i ett mejl.

Läs även: WSP:s vd: ”Kris är en kombination av hot och möjlighet”  

Nu tar Anna-Lena Öberg Högsta, som länge var vd för Golder Europa, som WSP köpte i april förra året, över positionen efter honom.

– Koncernen befinner sig i en intensiv affärsfas med snabb tillväxt och med mål om att fördjupa det globala samarbetet och stärka vår globala position. Koncernledningen har därför beslutat att WSP Sverige behöver ett nytt ledarskap, kommenterar hon.

Anna-Lena Öberg Högsta klev in som Norden-vd i oktober 2021 med ett tydligt uppdrag att stärka bolagets nordiska position. Hon är teknisk doktor och docent i geoteknik med 28 års erfarenhet av miljö- och anläggningsbranschen och har över 20 års erfarenhet av ledande internationella roller.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

WSP

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.