Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Hur man sparar pengar genom att tänka efter före

Publicerad: 2 mars 2009, 15:06

I Diparts nya månadsmagasin kan man läsa att Länsförsäkringar tecknat ramavtal med Dipart och att stora pengar kan sparas genom inköp.


Ramavtalet med Länsförsäkringar är oerhört värdefullt, säger Jens Hoffman till Byggindustrin. Att ro hem ett sådant avtal i krisens 2009 är helt fantastiskt.
Stora vatten och brandskador kommer att bli en utmanande del av vår vardag.

Anders Silver är ansvarig för vår byggservicedel där brand och vattenskador iordningställs.

I det nya magasinet Dipart Monthly kan man också läsa att när en klyvsåg behövdes så kollade den nye inköparen Daniel Lindgren olika leverantörer och även Internet.

- Det visade sig att de tjugo minuter jag la ner på att leta fram bra priser gjorde att vi sparade 24 procent motsvarande drygt 3 000 kronor jämfört med att bara gå och handla över disk hos den brädgår´n där vi brukar beställa grejer.

- Efter detta bestämde vi oss för att göra en större insats och kolla av vad alla gubbar vill ha för verktyg. Utifrån denna lista är tanken att teckna ramavtal med en huvudleverantör och då få ännu bättre priser. Då är det sen bara för gubbarna att ringa in till vår huvudleverantör och få pangpris varje gång!

Daniel fortsätter:

- Gör vi sedan på liknande sätt och tecknar huvudavtal på brädgårdsprodukter, betongleveranser med mera så är besparingspotentialen jättestor. Om priserna skiljer 25 procent och vi köper in produkter för 20 miljoner per år så går det att spara 4-5 miljoner.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.