Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Id06 krav på offentliga beställare

Publicerad: 23 oktober 2008, 12:06

För en konkurrens på lika villkor måste offentliga beställare  kräva ID06. Det anser Byggbranschen i samverkan som startade ett upprop i torsdags.


– Vi gör nu en samlad insats tillsammans med flera bransch- och arbetsgivarförbund, Skatteverket, Sveriges offentliga upphandlare, Ekobrottsmyndigheten och Konkurrensverket för att betona vikten av konkurrens på lika villkor, sa Björn Wellhagen, projektledare för Byggbranschen i samverkan.

Att även de offentliga beställarna kräver ID06 - obligatorisk legitimationsplikt och närvaroredovisning på byggarbetsplatserna – är viktigt för att stävja svartarbetet i branschen.

Den insats som inleds med ett upprop i Stockholm den 23 oktober är riktad till offentliga upphandlare. Från nästa vecka genomförs utbildningsinsatser runt om i landet på ett flertal orter.

– Syftet är att ge de offentliga upphandlarna kunskap om ID06, branschens eget system för att motverka svartarbete och skapa sundare konkurrens. Om de offentliga beställarna i sina upphandlingsunderlag kräver att ID06 ska användas, bidrar de till att oseriösa aktörer förhindras att bli engagerade i offentliga byggprojekt, sa Björn Wellhagen.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.