Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Imtech får uppdrag vid vårdhem i Helsingborg

Publicerad: 11 mars 2014, 23:00

Imtech VS-teknik får uppdraget att svara för installationerna av värme och sanitet samt centraldammsugare när vårdhemmet Kungshult i Helsingborg byggs om och till. Ordern är värd cirka 9 miljoner kronor.


Vårdhemmet Kungshult ska stå klart för nyinvigning hösten 2015. Tillbyggnaden omfattar 72 lägenheter fördelade på tre våningar. Ombyggnaden omfattar tio lägenheter för LSS-boende.

Utöver lägenheterna innehåller vårdhemmet allmänna ytor såsom vardagsrum, serveringskök och spa. Kungshult innehåller även en hospice-avdelning med tio vårdplatser.

I huset finns ett produktionskök för äldreboenden i Helsingborg och det kommer att vara i drift under hela om- och tillbyggnaden, vilket är en utmaning i projektet, enligt Patrik Troedsson, som är produktionsansvarig för Imtech VS-teknik i Helsingborg.

Entreprenadformen är utförandeentreprenad. Byggmästar’n i Skåne svarar för om-och tillbyggnaden. Ritningen är gjord av Grontmij arkitekter. Beställare är det kommunala bolaget Kärnfastigheter.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.