Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Installationsbolag gör förvärv

Publicerad: 8 juli 2019, 06:20

Robin Boheman, förvärvs- och utvecklingschef i Instalco, Thomas Persson, vd i Rörtema, och Klas Larsson, affärsområdesansvarig, Instalco Väst.

Foto: Instalco

Instalco förvärvar Rörtema i Nyköping. Bolaget arbetar med VS-installationer i framför allt Södermanland, Östergötland och Stockholm.


Rörtema grundades 2001 och har idag 30 anställda och omsatte under verksamhetsområdet 2017/2018 cirka 45 miljoner. Bland kunderna finns bland andra SSAB, Scania, Coca-Cola, Unilever, Spendrups, Kavli och Catena.

- Med Rörtema stärker vi vårt utbud söder om Stockholm och ser goda samarbetsmöjligheter med Instalcobolagen i affärsområdet. Rörtema är ett stabilt bolag som passar bra in i Instalcomodellen, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Väst, i ett pressmeddelande.

Rörtema har inriktning på tjänster inom VS-området som isolering, svetsning, smide samt processrör och livsmedelsrör. Bolaget ägs av grundaren Thomas Persson som kommer att stanna kvar i sin vd-position i bolaget.

- Inträdet i Instalco är möjligheten för oss att ta nästa steg i Rörtemas utveckling. Genom Instalco kommer vi att kunna utveckla vår verksamhet och medarbetare på många olika sätt, säger Thomas Persson, vd i Rörtema.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.