fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

JM: Finns förutsättningar att starta projekt på alla marknader

Publicerad: 1 februari 2023, 07:35

JM ser en avmattning på bolagets marknader med minskande försäljning som följd av att de makroekonomiska förutsättningarna har försämrats under 2022, men vd Johan Skoglund skriver att han är nöjd med bolagets utveckling.

Ämnen i artikeln:

SvepetJMJohan Skoglunddelårsrapportbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationbostadsbyggandebostadsutveckling

R

Redaktionen

red@byggindustrin.se


"Antalet produktionsstartade bostäder minskade under det fjärde kvartalet, till följd av uteblivna nödvändiga myndighetsbeslut som försenat flera projekt i Stockholm samt svagare försäljning av bostäder. Samtidigt ser vi att det fortfarande finns förutsättningar att starta nya bostadsprojekt på alla våra marknader. Fortsatt fokus på produktionsstarter kommer vara prioriterat för JM för att generera ett stabilt kassaflöde", skriver han.

Bostadsverksamheten i Stockholm hade en fortsatt minskad försäljning och marginal under kvartalet. I övriga Sverige visade verksamheten en minskad försäljning men fortsatt "god lönsamhetsnivå", skriver Johan Skoglund.

I Norge har bostadsmarknaden mattats av och JM upplever ett ännu högre kostnadstryck i Norge än i övriga länder.

"Vår verksamhet i Norge uppvisar därmed en minskad försäljning och marginal, men fortsatt god nivå produktionsstarter under det fjärde kvartalet 2022", skriver Johan Skoglund.

I Finland har priserna och aktiviteten minskat under kvartalet på grund av allmänt lågt konsumentförtroende och stigande räntor.

"Vår finska verksamhet fortsätter att växa med god lönsamhet i pågående projekt, och under det fjärde kvartalet har produktion av bostäder etablerats i Tammerfors genom förvärvet av Gradina Oy", skriver han.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev