söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

”Jobbar du med markanvisningar måste du sticka ut – konkurrensen är hård”

Publicerad: 26 november 2021, 09:29

Karin Rehnberg är ansvarig för Byggindustrins utbildningsverksamhet. Foto: Bonnier Akademi

Hej Karin Rehnberg, ansvarig för Byggindustrins utbildningsverksamhet. Vilken kurs är mest populär just nu?

Ämnen i artikeln:

Byggindustrin Akademibyggkontraktskolorutbildning

AC


– Vi har många utbildningar inom olika områden som är väldigt populära men jag skulle nog säga Klimatdeklarera byggnader enligt nya lagen. Under 2022 blir det lagkrav att alla nya byggnader ska klimatdeklareras och vi märker att många behöver få kunskap om hur man beräknar och redovisar med det branschgemensamma verktyget Byggsektorns miljöberäkningsverktyg.

Vilka fler utbildningar är det många som vill gå?

– Det är många som anmäler sig till Juridik för fastighetsutvecklare – markaffärer i tidigt skede, BAS-P och BAS-U – byggarbetsmiljösamordning och ÄTA i praktiken.

Kan vi räkna med några nyheter inom kort?

– Ja det kan man verkligen! Vi har precis lanserat en helt ny kurs i Marknadsanalys vid Fastighetsutveckling och inom kort kommer vi lansera utbildningar inom områdena Due Diligence, fastighetstransaktioner och klimatanpassning.

Kan man välja mellan fysiskt eller digitalt?

– Ja på flera av våra utbildningar kan man välja mellan att delta online eller fysiskt men vi har också märkt ett stort tryck på fysiska tillfällen nu när restriktionerna har försvunnit, många är sugna på att träffas!

Läs mer: Intresserad av våra utbildningar? Klicka här! 

Du jobbar också med utbildningar inom fastigheter och hållbarhet. Vilka trender ser du?

– Vi har en bred målgrupp vilket gör att trenderna ser lite olika ut beroende på vart vi tittar men allt som har att göra med klimat är så klart superaktuellt, inte minst i fastighets- och byggbranschen. Transaktionsmarknaden har också varit rykande het och det märker vi även inom kursverksamheten.

Till sist, vad lärde du dig senast på någon av våra utbildningar?

– Svår fråga men vill nog säga att jag har fått större förståelse för hur utmanande det kan var att arbeta med markanvisningar och hur viktigt det är att sticka ut från mängden eftersom konkurrensen oftast är hård och kommunerna blir ständigt uppvaktade. Vår kurs i Marktilldelning fokuserar mycket på hur kommunerna arbetar och olika framgångsfaktorer. 

Kontakta oss! Vill du få mer information om våra utbildningar, hör av dig till info.akademi@byggindustrin.se 

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev