Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Kanadensisk konsultbjässe köper WSP

Publicerad: 1 augusti 2012, 13:42

I dag (onsdag) blev det klart att de två internationella konsultkoncernerna WSP Group, med säte i London, och kanadensiska Genivar går samman. Genivar köper samtliga aktier i WSP och tillsammans skapar de nu ett av de starkaste globala konsultföretagen i branschen med en omsättning på cirka 13 miljarder kronor och en proforma vinst om 1,2 miljarder kronor  samt 14 500 medarbetare på mer än 300 kontor på alla kontinenter.


Kanadeniska Genivar har en stark position i Kanada och Latinamerika.

– I Sverige är vi är mycket entusiastiska över fusionen. Nu kan vi möta våra befintliga och potentiella kunders behov med utökad kompetens och med närvaro på den kanadensiska marknaden. Med Genivars kompetenser inom gruvnäring och naturresurser kan vi utveckla våra tjänster inom dessa områden på den svenska marknaden, kommenterar Rikard Appelgren, vd för WSP Europe och för WSP Sverige i ett pressmeddelande.

– Dessutom ökar potentialen betydligt för att exportera vår egen specialistkompetens till nya marknader, däribland Kanada. Det kan till exempel vara projekt inom järnvägar, brobyggen och övrig infrastruktur, säger Rikard Appelgren.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.