Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Klart för byggstart av Hulta torg

Publicerad: 30 maj 2017, 11:38

Visionsskiss för ombyggnaden av Hulta torg.

AB Bostäder i Borås fått besked om att bygglovet för Hulta torg står klart. Torsdagen den 1 juni tas första spadtaget. En ny livsmedelsbutik kommer att byggas och beräknas öppna under våren 2018 och därefter startas nyproduktionen av 112 nya bostäder i två 17-våningarshus på torget.


Planerna för Hulta torg i Hulta, utanför Borås, offentliggjordes i november 2015. Sedan dess har planeringen för utformningen varit i full gång.

− Från bostadsbolagets sida är vi mycket positiva till den förändring som vi nu påbörjar på Hulta. Vi har haft dialog med boende och företagen runt torget de senaste åren och vet att många ser framemot en öppnare och tryggare torgmiljö att vistas i, säger Bengt Engberg, VD på AB Bostäder i Borås.

Den nya livsmedelsbutiken byggs på en av torgets befintliga parkeringar vilket innebär att hultaborna har kvar sin livsmedelsbutik under byggtiden. Byggnaden där den befintliga ICA-butiken ligger kommer att rivas när den nya butiken står klar. Här ges då plats till två 17-våningars hus som är sammanbyggda och delar på trapphus och hissar. De nya lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under 2019/2020 och entreprenaden för bostäderna kommer att upphandlas under hösten.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.