Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Klart för storsatsning i Kalmar

Publicerad: 18 november 2015, 14:28

Byggnadsnämnden i Kalmar har godkänt bygglovet för ett stadsintegrerat universitet mitt i hjärtat av Kalmar. Det innebär att Linnéuniversitetet drar igång sin storsatsning direkt efter årsskiftet.


Universitetskajen, som den nya stadsdelen ska heta, innebär en investering på omkring 1,5 miljarder i lokalytor på 50 000 kvadratmeter bruttoarea. Sedan tidigare står det klart att Skanska bygger och Sveafastigheter och Smebab Titan blir hyresvärdar. I september godkände Regeringen att Linnéuniversitetet tecknar ett 20-årigt hyresavtal för delar av de nya lokalerna, ett viktigt beslut för genomförandet av projektet.

Linnéuniversitetet, som startade 2010 har sedan starten varit utspritt på 18 platser runt om i Kalmar. Med ett samlat, stadsintegrerat universitet får universitetet en tydligare identitet, bättre användning av lokalerna och bättre förutsättningar för möten mellan olika utbildnings- och forskningsområden.

Det nya universitetsområdet ska vara klart 2020.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.