onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Klart: Zengun ska bygga om Söderhallarna

Publicerad: 15 maj 2023, 11:45

Mick Salonen, vd och koncernchef Zengun. Till höger Söderhallarna.

Zengung har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att utföra ombyggnationen av Söderhallarna i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SvepetZengunAtrium LjungbergombyggnadStockholmStockholms län

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Saluhalls- och butikshuset Söderhallarna vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm invigdes 1992 efter ritningar av arkitekten Bo Kjessel. Sedan 2018 är fastigheten blåklassad av Stadsmuseet vilket innebär att byggnaden bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg vill modernisera byggnaden och har nu tecknat ett fast 1-avtal med Zengung för den kommande renoveringen och ombyggnationen av Söderhallarna. Förhoppningen är att skapa en "självklar matdestination och kreativ mötesplats".

Läs också: 40 byggtalanger: Branschens unga stjärnskott – hela listan 2023

Söderhallarna omfattar cirka 38 000 BTA. Parallellt med att byggnaden successivt tomställs inför renoveringen driver Atrium Ljungberg en detaljplan för en tillbyggnad på drygt 3 000 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada att tillsammans med Atrium Ljungberg ta nästa steg i arbetet för att skapa en mer sammanhängande stadsmiljö vid Medis. Genom avtalet om fas 1 - planering och projektering, säkrar vi ett bra och effektivt utförande av hela entreprenaden, kommenterar Mick Salonen, vd och koncernchef på Zengun.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev