Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Kommun och byggbolag i samarbete

Publicerad: 21 oktober 2019, 06:37

Gunnar Johansson, vd för Vänersborgsbostäder, Håkan Dahlberg, projektchef på MVB Astor Bygg, Jan-Eric Borgmalm, projektledare på Vänersborgsbostäder, samt Mikael Andreasson, regionchef MVB Astor Bygg.

Foto: Åsa Johansson, Vänersborgsbostäder

Kommunala Vänersborgsbostäder har tecknat ett flerårigt samarbete med MVB om nybyggnad och nybyggnation. Ordervärdet beräknas till cirka 450 miljoner kronor.


Vänersborgsbostäder äger drygt 3 250 lägenheter samt många företags- och affärslokaler runt om i Vänersborgs kommun och är den största aktören på Vänersborgs bostadsmarknad. Kommunen har ett flertal byggprojekt som ska påbörjas, däribland ombyggnation av en radhusbyggnad på Poppelvägen samt nybyggnation av lägenheter i kvarteret Haren.

– Det känns bra att anlita MVB som delar vår vision om att skapa attraktiva och hållbara bostäder i Vänersborg. Detta blir ett långsiktigt samarbete där vi kan ta tillvara på våra olika kompetenser för att få till prisvärda hyresbostäder i Vänersborg, säger Gunnar Johansson, vd för Vänersborgsbostäder, i ett pressmeddelande.

MVB har sedan tidigare en stark förankring i Trestadsregionen och Skaraborg. I Vänersborg har byggbolaget färdigställt nybyggnationen av Belfragegatans förskola och ombyggnationen av Mulltorps skola under året.

– Vi ser fram emot ett riktigt spännande och givande samarbete med Vänersborgsbostäders organisation. Med de boende i fokus ska vi tillsammans skapa trygga, tillgängliga och attraktiva boendemiljöer med stort socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbarhetstänk, säger Mikael Andreasson, regionchef på MVB Astor Bygg.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.