onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Konsolideringen i ROT-branschen fortsätter: Rotundagruppen förvärvar Stångebro Bygg

Publicerad: 17 juni 2022, 11:57

Thomas Jansson (M3 Bygg), Johan Lindberg (Rotundagruppen), Fredrik Engvall (Stångebro Bygg) och Benny Valtersson (Stångebro Bygg) tar i hand på affären.

30 juni 2022 blir Linköpingsföretaget Stångebro Bygg en del av Rotundagruppen, där M3 Bygg, Ljungs Bygg, Tumleheds Bygg och P9 Projekt redan ingår.

Ämnen i artikeln:

M3 Byggbyggkontraktrenoveringrestaurering

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Rotundagruppen, som bildades för ett år sedan och inriktar sig på förvärv av ROT-företag fortsätter att växa. Den här gången är det Stångebro Bygg i Linköping, med 27 anställda.

Företaget har funnits sedan 1998 och är främst nischade mot kommersiella lokaler samt samhällsfastigheter. Men likt M3 Bygg, som också ingår i Rotunda-gruppen, är Stångebro Bygg också experter på restaurering och renovering av kulturbyggnader. De bygger också gärna i massivt trä. 

Läs även: Bildar ny koncern – ska bli ledande i ROT-sektorn

– Stångebro Bygg har en gedigen projekthistorik som innefattar alltifrån renovering av vårdcentraler till restaurering av slott och kyrkor. I sin hantverksskicklighet och företagskultur speglar de allt Rotundagruppen strävar efter att vara. Förvärvet gör inte bara att vi får bättre tillgång till en viktig och snabbt växande region, det breddar även expertisen och samarbetsmöjligheterna inom gruppen. Stångebro Bygg kommer garanterat att prägla vår resa framåt, säger Johan Lindberg, vd för Rotundagruppen i ett pressmeddelande.

Läs även: Går ihop med ledande ROT-byggare: Här är Circuras nya förvärv

Stångebro Bygg valde vid förvärvet att återinvestera i Rotundagruppen och blir därmed delägare i ett tidigt skede.

– Att bli uppköpta kan innebära stora förändringar, men det unika med Rotundagruppen är att varje dotterbolag fortsätter att vara sin egen verksamhet. Rätt samarbetspartners har alltid varit en viktig framgångsfaktor för Stångebro Bygg, och nu har vi fyra fina kvalitetsbolag att luta oss mot. Vi känner oss trygga i beslutet och är övertygade om att det kommer göra både oss och vår bransch gott långsiktigt, säger Benny Valtersson, VD för Stångebro Bygg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev