Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Konsult vill ha aggressiv expansion

Publicerad: 17 januari 2017, 13:42

Teknikkonsulten Projektengagemang förvärvar ingenjörsföretaget Konkret och planerar en ”aggressiv expansion”.

Foto: Johanna Åfreds

Teknikkonsulten Projektengagemang förvärvar ingenjörsföretaget Konkret och planerar en ”aggressiv expansion”.


Ämnen i artikeln:

Projektengagemang

Företaget Projektengagemang satsar på att listas på OMX Stockholm i maj 2017. De har enligt egen uppgift gått från 0 kr i omsättning till över en miljard på tio år. De kommande åren satsar de på att bli en av Sveriges fem största teknik- och arkitektkonsulter.

Företaget talar om en ”aggressiv expansion” som kommer att fortsätta under 2017 där fler förvärv ska fortsätta att ske. I dag arbetar det cirka 1 000 personer på företaget i 35 olika orter och de har även verksamhet i Indien.

Uppköpet av Konkret Rådgivande Ingenjörer i Stockholm presenteras nu. Företaget grundades 2000 och finns idag i framförallt Stockholm men även i Luleå och Umeå. Främst har bolaget specialistkompetens inom ny- och ombyggnad av kontor, bostäder och kommersiella fastigheter med focus på Stockholms innerstad.

– Konkret är ett företag med stor specialistkompetens och ett mycket gott renommé. Vi vill kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar inom alla våra verksamhetsområden och detta är ett mycket viktigt och stort steg i den riktningen. Tillsammans breddar vi nu vårt helhetserbjudande och vi är därför mycket nöjda över att förvärva denna starka kompetens, säger Per-Arne Gustavsson, vd och koncernchef, Projektengagemang.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Projektengagemang

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.