Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Köper ÅF-huset för 650 miljoner

Publicerad: 21 augusti 2018, 10:06

Byggnaden, vilken färdigställdes 2014, är miljöcertifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed och har det högsta betyget Platinum.

Bygg-Göta Fastigheter förvärvar kontorsfastigheten ÅF-Huset i Göteborg från ett Paretobolag.


Ämnen i artikeln:

Bygg-Göta

Den fullt uthyrda kontorsfastigheten är belägen i anslutning till E6/E20 i Kallebäck och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter med ÅF som största hyresgäst. Byggnaden, vilken färdigställdes 2014, är miljöcertifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed och har det högsta betyget Platinum.

Överlåtelsen sker genom förvärv av samtliga aktier i GBG Office 1 som är ett bolag bildat och förvaltat av Pareto. Tillträde kommer att ske i början på september.

– Fastigheten ligger strategiskt helt rätt för oss. Området runt Kallebäck är ett utvecklings-område där man räknar med 5 000-10 000 nya invånare inom en 5-årsperiod och det känns väldigt bra att få vara en del av den utvecklingen, säger Ronny Persson vd på Bygg-Göta.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Bygg-Göta

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.