onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Kraftigt resultattapp för Obos: ”Står inför krävande tider”

Publicerad: 2 november 2022, 09:30

Norska bostadsutvecklaren Obos vd Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Hans Fredrik Asbjoernsen

Obos resultat före skatt under det tredje kvartalet 2022 minskade till 1 119 miljoner norska kronor, från 3 721 miljoner förra året. Minskningen av resultatet beror främst på vinsten från försäljningen av aktierna i JM, som gav en redovisningsmässig vinst på 2 119 miljoner norska kronor i fjol.

Ämnen i artikeln:

SvepetObosObos Sverigebyggkontraktdelårsrapport

Intäkterna under kvartalet ökade till 9 821 miljoner norska kronor (8 655). 

– Resultatet är något lägre än väntat till följd av något försvagade marginaler och överlåtande av bostäder som skjutits upp från tredje till fjärde kvartalet, kommenterar Daniel Kjørberg Siraj, vd för Obos kvartalsrapporten.

Under årets nio första månader har Obos sålt 2 104 bostäder, och påbörjat byggnationen av 2 923 bostäder. Under det tredje kvartalet påbörjade norska bostadsutvecklaren bygget av 959 bostäder, samtidigt som 412 såldes.

Läs även: Obos varslar 70 medarbetare inom hustillverkningen 

Under årets nio första månader har Obos sålt 2 104 bostäder, och samtidigt påbörjat byggnationen av 2 923 bostäder. Bara under tredje kvartalet påbörjade Obos bygget av 959 bostäder, samtidigt som 412 bostäder såldes.

– I ett historiskt perspektiv har det alltid funnits ett nära samband mellan försäljning och byggstarter, men för att säkra fler bostäder för medlemmar och arbete för våra anställda och samarbetspartners har Obos valt att fortsätta med ett offensivt bostadsbyggande trots oroliga marknadsförhållanden och sviktande försäljning. Vi står utan tvekan inför mer krävande tider på bostadsmarknaden. Vi kommer dock, så långt det är försvarbart, att fortsätta starta nya projekt, och leta efter möjligheten att investera i nya tomter för nya projekt, säger vd:n.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev