Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Kusthamn i Litauen utformas av Sweco

Publicerad: 22 oktober 2010, 12:03

Sweco får i uppdrag att bygga ut och utveckla en hamnterminal i Litauen. Uppdraget är värt drygt nio miljoner kronor.


Behovet av en ny hamn med hög kapacitet är stort i den litauiska kuststaden Klaipeda. Staden får fler och fler turister, som ofta anländer med färja, och är även en viktig knutpunkt för godstrafik. Sweco får nu i uppdrag att förbättra hamnens infrastruktur för att man ska klara av den ökade belastningen. Uppdraget är värt drygt nio miljoner kronor.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet i den viktiga infrastruktursatsning som det här projektet innebär. Hamnen har stor betydelse för hela Litauen och i och med ombyggnaden kommer den motsvara alla de krav som ställs på ett modernt och hållbart transportcentrum, säger Audrius Bunevicius, projektledare på Sweco i Litauen, i ett pressmeddelande.

Uppdraget går ut på att designa och leverera anläggningskonstruktioner för bland annat nya kajer, ramper och en pir. Den nya hamnen beräknas stå klar 2013.

Johanna Kågström-Offe red@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.