Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Laval kräver 2,8 miljoner i skadestånd

Publicerad: 14 maj 2008, 07:09

Onsdagens förhandling i Arbetsdomstolen avseende Lavalmålet är inställd sedan skadeståndskravet mer än fyrdubblats.


Det är Byggnads juridiska ombud som skjutit upp förhandlingen sedan Lavals ombud plötsligt ökat sitt skadeståndsyrkande från 600 000 kronor till cirka 2, 8 miljoner kronor.

–När vi stämde hade vi inte uppgifter om det ekonomiska skadeståndets storlek, säger advokat Anders Elmér, Lavals juridiska ombud.

Det ursprungliga skadeståndsyrkandet på 600 000 kronor är för lågt i förhållande det den skada bolaget lidit, enligt Anders Elmér.

–Det ha höjts bland annat för att bolaget har hållits borta från den svenska marknaden i fyra år. Det handlar också om ett uppenbart brott såväl mot EG-rätten och svensk lagstiftning. Det ska finnas tillräckliga sanktioner för att EG-rätten ska få genomslag, säger Anders Elmér.

Den uppfattningen delas inte av Byggnads juridiska ombud advokat Peter Kindblom.
–Jag tror inte att det kommer att bli något skadestånd. Byggnads har följt svensk lag och Lex Britannia. Jag betraktar möjligheten till skadestånd som minimala – obefintliga skulle jag säga.

Byggnads har agerat i enlighet med det regelverk som finns, anser han. Nu ska Peter Kindblom se över de nya uppgifter som kommit in. Preliminärt kommer ett yttrande den 12 juni.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.