Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Litet byggbolag bygger för 700 miljoner

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Derome Mark & Bostad som specialiserat sig på träbyggande har fått två stora bygguppdrag för 700 miljoner kronor. Ett niovåningshus vid Turning Torso i Malmö och ett antal flervåningshus i en ny stadsdel som ska uppföras i Göteborg.


Derome  Mark & Bostad deltog i en  markanvisningstävling och av de 53 inskickade bidragen togs åtta ut som tilldelades mark att bygga på.
Byggstart för niovåningshuset beräknas till 2010 och produceringskostnaden uppgår till 250 miljoner kronor. Det blir 38 bostadsrätter och lika många hyresrätter.
Vidare byggs nära Backaplan i Göteborg en ny stadsdel, Kvillebäcken. Det var det kommunala bostadsbolaget Norra Älvstrandens utvecklings AB som tog kontakt med Derome Mark & Bostad. Ett konsortium har nu bildats.
Det ska nu byggas flervåningshus med trästommar som sammanlagt innehåller 150 lägenheter till en kostnad av 450 miljoner kronor. Området Kvillebäcken ska få en ekologisk inriktning. Stadsdelen byggs i etapper och etapp två kommer om allt går enligt planerna att börja byggas 2013 - 2014.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.