Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Mackdöden drabbar NCC-dotter

Publicerad: 1 oktober 2008, 09:05

NCC Construction Sverige AB har beslutat att avveckla sitt dotterbolag Däldehög AB som främst arbetar med service och underhåll av bensinstationer. Omkring 90 personer berörs av nedläggningen.


– Vi kommer även att involvera Trygghetsstiftelsen och Trygghetsrådet för att hjälpa de övertaliga med rådgivning, vägledning, utformning av CV och ansökningshandlingar inför sitt arbete att hitta nytt jobb, säger Göran Svensson, styrelseordförande i Däldehög i ett pressmeddelande.

Den verksamhet som ska avvecklas omsatte omkring 260 miljoner kronor under 2007.

Kunder till Däldehög AB är i första hand de stora oljebolagen. De kommande åren väntas en tredjedel av alla bensinstationer i Sverige försvinna.

– Däldehög är ett nischföretag i en marknad som helt har förändrats den senaste tiden och vi ser inte någon framtid för företaget, säger Göran Svensson.

Större delen av Däldehögs anställda finns i Göteborg och i Täby i norra Storstockholm.

Däldehögs dotterbolag Serneberg, som är specialinriktat på drivmedelsteknik, samt den verksamhet som bedrivs i Polen, kommer att drivas vidare och omfattas inte av nedläggningen.

Under avvecklingsperioden stanna Lars Fondelius som vd i Däldehög.
Avvecklingskostnaderna beräknas till ungefär 25 miljoner kronor och kommer att belasta tredje kvartalet 2008.

Björn Dickson - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.