Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Mångmiljonorder tryggar jobb under åtta år för Storsjöhus

Publicerad: 20 augusti 2009, 03:44

Storsjöhus i Jämtland får en stororder av Peab. Ordern är värd cirka 250 miljoner och tryggar jobben i åtta år framöver.


Efter en förhandlingsprocess som tagit ett och ett halvt år valde Peab Storsjöhus. Hela ordern för det jämtländska företaget är värd någonstans mellan 200 och 250 miljoner.
Företaget ska leverera villor, radhus och delar till lägenheter när en ny stadsdel i Ulriksdal, Solna, växer fram. Hela projektet innefattar 550 villor och 2700 lägenheter.

– Det här är jättestort. Jag vet inte om Jämtland någonsin fått en sådan här stor order, säger en mäkta belåten Klas Lif, vd och ägare till Storsjöhus, till Länstidningen.

Hela byggprojektet löper under åtta år.

– Så det här innebär en enorm trygghet för oss – och det betyder mycket även för andra företagare i länet, som projekterare, arkitekter och transportsektorn, säger Klas Lif. – Dessutom köps virket till husen in lokalt, från NWP och Gällösågen.

För bara drygt ett halvår sedan stod Storsjöhus nya fabriksbyggnad, en investering för tio miljoner, klar i Pilgrimstad. I dag sysselsätter den cirka tio personer. Och nu spår Klas Lif att det behövs ytterligare fem anställda.

Sammanlagt spår företaget att de kommer att säkerställa 25–30 jobb för kommunen under den här tiden.

Storsjöhus producerar redan i dag villor till olika byggprojekt mestadels i Stockholmstrakten. De har trots lågkonjunkturen haft en god orderingång. Nu tillverkas delar till 2–3 hus i veckan i fabriken. Men med den nya ordern innebär det en ökning med 1,5 hus under lång tid.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.