Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Martinsons levererar till Knivstas nya träarena

Publicerad: 6 april 2017, 08:43

Arenan kommer att bli landets största byggnad i trä som uppfyller den internationellt certifierade standarden för passivhus.

Martinsons levererar limträstomme samt väggar, tak, bjälklag och läktare i KL-trä till CIK Arena - en arena för idrott och kulturverksamhet i Knivsta.


Ämnen i artikeln:

Business Arena

Arenan, som blir 9 000 kvadratmeter stor, kommer att omfatta ishall, sporthall och lokaler för kulturskolan, kommer att bli landets största byggnad i trä som uppfyller den internationellt certifierade standarden för passivhus.

– Knivsta hade miljötanken med sig från början då det redan var bestämt att arenan skulle uppfylla standarden för passivhus. Med en stomme i limträ och tak i KL-trä förstärks givetvis miljöprofilen ytterligare. Att montagetiden blir kortare med trä spelade också in. Med takelement i trä krävs exempelvis bara en tredjedel så många lyft jämfört med andra material, säger Jonas Lindgren, key account manager för byggnader på Martinsons.

Per Wiker är avdelningschef för totalentreprenören HMB Construction i Uppsala. När förslaget om att bygga i trä lades fram var Knivsta kommun med på noterna direkt, berättar han.

– När vi dessutom kunde visa att trä inte innebar högre kostnader blev de ännu mer positiva, säger Per Wiker.

I vår påbörjas markarbetet för CIK Arena. Går allt enligt planen ska bygget stå klart våren 2020.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Business Arena

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.