Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Maskinmässa ställer in – för andra gången

Publicerad: 10 oktober 2019, 09:13

Det blir inget Maskinexpo 2020. Istället satsar man på att arrangera en bra mässa 2021.

Foto: Mark Harris

Maskinexpo kommer inte att arrangeras nästa år. Det är andra gången som mässan ställs in på grund av konkurrens från uppstickaren Svenska Maskinmässan.


Maskinexpo har varit en självklar mötesplats för maskinentreprenörer och -intresserade i över 30 år. På senare år har mässan, som arrangeras på mässområdet Stoxa utanför Arlanda, haft det tufft då branschföreningen Maskinleverantörerna valde att bryta samarbetet med Maskinexpo för att istället satsa på en egen mässa – Svenska Maskinmässan, som anordnas på Solvalla vartannat år.

Eftersom mässorna ligger tätt inpå varandra de år som båda arrangeras har många av Maskinleverantörernas medlemmar valt att ställa ut på den egna mässan istället för på Maskinexpo. Det ledde till att Maskinexpo ställde in 2018 för att satsa på 2019 istället. Samma sak sker alltså nu, då 2020-mässan ställs in och nya tag tas 2021.

– Vi hade en väldigt bra mässa i år. Vi märker dock att de största maskintillverkarna vill satsa på sin egen mässa. Även om vi skulle kunna arrangera en stor mässa 2020 vet vi att våra besökare vill ha mixen av stora och små maskiner och att det ska finnas testkörning. Därför väljer vi att satsa på 2021 istället för att urvattna vårt vinnande koncept, säger Carina Tegelberg, marknadschef för Maskinexpo, till Byggindustrin.

Området Stoxa, som Maskinexpo själva äger, kan istället hyras ut för andra event.

Carina Tegelberg är optimistisk för framtiden och ser det inte som en lösning att börja arrangera Maskinexpo vartannat år, då Svenska Maskinmässan inte arrangeras.
– Just nu testar maskintillverkarna sin egen mässa där de främst träffar sina befintliga kunder, men efter några år tror jag att de kommer att gå tillbaka till oss där de kan träffa även potentiella nya kunder, säger hon.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.